Er zijn diverse voorbeelden te noemen van situaties waarin u een taxatierapport van uw huis nodig heeft. Niet alleen bij het aan- of verkopen van een woning is een dergelijk rapport gewenst, maar ook wanneer u besluit een hypotheek af te sluiten of te wijzigen. Uw huis laten taxeren is daarnaast bij nalatenschap, echtscheiding of een meningsverschil over de WOZ-beschikking een zeer verstandige keuze. Het spreekt echter voor zich dat een woning taxeren niet eenvoudig is en dat u daarom een specialist in de arm dient te nemen.

Woningtaxatie door een onafhankelijke makelaar-taxateur

Een woningtaxatie dient zeer zorgvuldig en deskundig te worden uitgevoerd. Bij Vesta Vastgoed bent u daarom aan het juiste adres. Bij ons kunt u immers uw huis laten taxeren door een onafhankelijke, gecertificeerde makelaar-taxateur die niet alleen is ingeschreven in het NRVT, maar tevens lid is van VBO Makelaar. Doordat we de markt kennen en goed op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de regio Maastricht, kunnen we zeer nauwkeurig en goed gefundeerd uw woning taxeren.

Huis taxeren: geen simpele optelsom

Sommigen lijken te geloven dat een woningtaxatie niet veel meer is dan een simpele rekensom. Niets is echter minder waar. Een huis taxeren gaat immers veel verder. Zo spelen zaken als de courantheid, de bouwkundige staat, de huidige marktsituatie en diverse juridische aspecten bijvoorbeeld een belangrijke rol bij het tot stand komen van een goed uitgewerkt taxatierapport. Wilt u uw huis laten taxeren door Vesta Vastgoed? Neem dan contact met ons op, zodat we zo spoedig mogelijk een afspraak kunnen inplannen. Na de opname van het object kunt u het taxatierapport binnen enkele werkdagen al verwachten.